My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
LinkedIn profil
Jobbsøker

Slik lager du en god Linkedin-profil

Linkedin er en plattform som gir deg muligheten til å knytte nettverk og vise frem hva du har av ferdigheter og kompetanse. En oppdatert og utfyllende profil på Linkedin kan dermed øke sjansene dine til å skille deg ut blant mengden av jobbsøkere og lande drømmejobben din.

Last opp et profesjonelt profilbilde

Linkedin er en plattform for å knytte nettverk på en profesjonell måte, og profilbildet ditt burde derfor være av en profesjonell karakter. Profilbildet ditt burde derfor ikke bestå av venninnebilder, bilder tatt i festlige sammenkomster, bikinibilde fra Spania, eller et portrett av kjæledyret ditt. Bildet ditt bør dekke ansiktet og skuldrene dine, og bli tatt foran en nøytral bakgrunn. Kle deg i klær som tilsvarer kleskoden til bransjen du ønsker å jobbe hos, og smil med øynene!

Les også: Slik skaper du og bruker nettverket ditt

Husk!

  • Ikke bruk banneord eller grovt språk på Linkedin – dette gjelder også artikler og statuser som du liker/deler. Det kan få deg til å virke uprofesjonell.
  • Det kan være en god idé å sette søkeprosessen på vent inntil du har fått kontroll på profilen din.
  • Gå nøye gjennom profilen din og se om den inneholder noe som kan oppfattes som negativt.
  • Det er mer interessant å vite hva du faktisk har oppnådd enn å se hvor mange adjektivet du kan beskrive deg selv med
  • Unngå å overdrive med stillingstitler og beskrivelser. Å overdrive for at det skal høres bedre ut, kan få deg til å fremstå som upålitelig, en egenskap du ikke vil bli assosiert med.
  • Linkedin gir deg en pekepinn på hvor god profil du har ved hjelp av profilstyrke-måleren. Følg trinnene som Linkedin foreslår, og få en god og fullstendig profil.

Bakgrunnsbilde

På toppen av profilen din har du mulighet til å laste opp et bakgrunnsbilde som kan vekke oppmerksomhet og synliggjøre profilen din enda mer. Her kan du velge om du vil ha en standard Linkedin-bakgrunn, eller om du vil laste opp bilde og tekst som du designer selv. Tenk at du kan bruke dette som en slags reklameplakat for hvilke interesser og ferdigheter du har.

Ha en overskrift som viser hva du kan

Overskriften kan ha opptil 160 tegn, og fungerer på en måte som et visittkort. Hva du skriver blir vist når noen søker (etter deg) på Linkedin. Om du ønsker kan du stillingstittelen og arbeidsplassen din i overskriften, men dersom du er jobbsøker kan det lønne seg å bruke god tid på denne delen, og fremheve kompetansen din i overskriften.

Les også: Slik får du jobb uten erfaring

Sammendrag av din profil

I sammendraget burde du beskrive din nøkkelkompetanse, og hvorfor akkurat du er en aktuell kandidat. Har du konkrete situasjoner eller resultater du kan vise til, så bruk de gjerne. Skal du bli lagt merke til av rekrutterere og arbeidsgivere som er på jakt etter kvalifiserte personer, burde du inkludere søkeord på din profil. Dette kan være nøkkelord som du tror kan være relevant for den type jobb du ser etter. Fremhev gjerne en eller to ferdigheter, som er viktige for den type jobb du søker, og beskriv dem tydelig i din profil. Husk at sammendraget skal være konkret og lett å lese, så bruk korte setninger / bullet points.

Ferdigheter

Her burde du liste opp alle ferdighetene du mener er relevant for bransjen du kan tenke deg å jobbe i. Den burde også oppdateres en gang iblant slik at aktuelle arbeidsgivere kan se hvilken kompetanse du sitter på. Tenk godt gjennom hva du er god til og hva du mestrer. La nettverket ditt anerkjenne deg for ferdighetene dine også.

Prestasjoner

Din profil på Linkedin er som en CV på nett, så ikke vær redd for å oppdatere den. Det er her du skal vise hva du kan, og hva du er god for. Har du publisert artikler, deltatt i prosjekter eller kanskje ledet et prosjekt, fått toppkarakterer på studiene dine, eller har noen former for utmerkelser eller priser, så kan du liste dem opp i denne kategorien.

Følg grupper og virksomheter

Bruk tid på å melde deg inn i grupper som du mener er relevant for deg. Følg gjerne virksomheter du ønsker å holde deg oppdatert på. Følger du bedrifter som du kan se for deg å jobbe for, får du også enklere tilgang til stillingsannonser og andre nyhetsoppdateringer fra disse i feeden din. Det er også en fin mulighet å knytte kontakt med dem på, spesielt dersom du er aktiv på lik/del.

Start din karriere i Academic Work

Registrer din CV hos oss og søk på aktuelle ledige stillinger hos våre kunder i jobbportalen. Oppretter du i tillegg jobbvarsel får du beskjed når det dukker opp nye stillinger som matcher dine preferanser. Du kan lese mer om hvordan det er å jobbe som konsulent gjennom Academic Work her.