My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
skrive stillingsannonse
Rekruttere

Slik skriver du en stillingsannonse som skiller seg ut i mengden

Å skrive en stillingsannonse høres ut som en enkel sak. Samtidig er det en av de mest avgjørende delene av en rekrutteringsprosess. Tross alt er stillingsannonsen kandidatens første møte med deg som arbeidsgiver. I dagens marked der tusenvis av reklamebudskap og tilbud passerer daglig, er det enda viktigere å ha et attraktivt jobbtilbud som skiller seg ut fra mengden. Hvordan skriver du en virkelig god annonse som fanger kandidatens interesse, beskriver rollen og selskapet uten at den blir for lang? Vi har spurt young professionals om hva som er viktigs for dem i en stillingsannonse.

Vært kort og dropp klisjeene

Sier din stillingsannonse akkurat det samme som alle andre sin? Stryk det alle andre i bransjen allerede tilbyr sine medarbeidere. Hopp også over hva young professionals allerede forventer av en arbeidsgiver. Å følge tariffavtaler og gi medarbeiderene 25 feriedager i året, er for de fleste en hygienefaktor og ikke noe unikt. I stedet, fortell hva det er som faktisk gjør at deres ansatte jobber hos dere og trives hos dere. Istedenfor å skrive "vi tilbyr konkurransedyktig lønn og goder" bør du få frem hvilke goder dere faktisk tilbyr. For småbarnsforeldre kan det være avgjørende med fleksitid og mulighet for hjemmekontor, for andre er kantine eller massasjeordninger viktigere.

  • Stryk det alle andre i bransjen din kan si.
  • Stryk det som alle tar for gitt av en arbeidsgiver.
  • Utfordre Janteloven og våg å skryte!

Fakta informerer, men følelser selger

I stillingsannonsen skal du fortelle kandidaten hva stillingen innebærer og hvilken kompetanse og ferdigheter som er relevante for å være kvalifisert for stillingen. Kort og godt, fakta og informasjon om stillingen. Samtidig er det kjent at de fleste ikke tar beslutninger baser på rasjonelle og harde fakta. I boka "Bestem deg" viser forfatteren Pelle Tornell at alle store (og gode) avgjørelser tas både med hjerte og hjernen. Når du står overfor et leilighetskjøp, leser du vanligvis først prospekt og tilstandsrapport –men du drar også på visning og prøver å se for deg selv og livet ditt der. Når vi tar store avgjørelser, for eksempel på jakt etter en ny jobb, er beslutningen også basert på følelser.

  • Uthev både harde og myke verdier i annonsen.
  • Åpne opp og vær mer gjennomsiktig om hvordan det er å jobbe hos dere.
  • Vis personlighet.

Snakk til de riktige kandidatene, ikke alle.

Du har helt sikkert et bilde av målgruppen du tror passer til stillingen. Fortsatt går mange arbeidsgivere så bredt som mulig ut med annonsen, både når det gjelder ordlyd og spredning. Det er til og med selskaper som bruker den samme annonsemalen for alle stillinger – selv om de ønsker å appellere til forskjellige målgrupper. I følge YPAI 2019 er for eksempel gode kolleger og et godt arbeidsmiljø det viktigste når young professionals innen økonomi velger arbeidsgiver. Studenter innen IT kan være på jakt etter noe helt annet. Lær deg hva målgruppen ser etter og tilpass stillingsannonsen slik at hen kan sette seg inn i og identifisere seg med rollen.

  • Ikke bruk den samme stillingsannonsen for alle.
  • Beskriv stemeningen på kontoret, kulturen og felleskapet mellom kollegaene.

Attraher riktig målgruppe. Last ned YPAI for å få innsikt hvilke egenskaper som attraherer young professionals ved valg av arbeidsgiver.

8 tips for en god stillingsannonse

  1. Fjern det alle andre selskaper i bransjen skriver i sine stillingsannonser.
  2. Ikke skriv om det young professionals tar for gitt hos arbeidsgiveren (hygienefaktorer)
  3. Utfordre janteloven og våg å skryte!
  4. Uthev både harde og myke verdier – spesielt, våg å appeller til følelsene!
  5. Vær åpen og trasparent om hvordan det er å jobbe hos dere.
  6. Vis personlighet – hvordan jobber dere og hvorfor eksisterer dere?
  7. Ikke bruk samme annonse for alle stillinger og bruk argumenter som tiltrekker målgruppen.
  8. Beskriv lederen, kulturen og teamet, og det kandidatene verdsetter mest i dag.